Velge riktige vernesko

Velge riktige vernesko

Arbeid i skogen og med trefelling er spennende og utfordrende, men også risikofylt. Du arbeider ofte under vanlig komforttemperatur, på ujevne overflater, med tunge redskaper og skarpe gjenstander. For å sikre at arbeidet ditt blir vellykket uten skadetilfeller, er det viktig med hensiktsmessig og godt verneutstyr. En del av dette utstyret som ikke bør overses, er vernesko. Riktig type vernesko kan utgjøre forskjellen mellom en produktiv arbeidsdag og en ulykkeshendelse. I dette innlegget viser vi deg hvordan du velger vernesko som passer til ditt arbeidsmiljø.

Riktig valg av vernesko

Valget av vernesko er ikke noe du bare bør hoppe over. Her er noen faktorer du bør vurdere:

Arbeidsmiljø

Din arbeidssituasjon bestemmer hvilken type vernesko du trenger. Arbeider du med tunge maskiner eller med slipende materialer, trenger du vernesko med økt beskyttelse. For trefelling og skogsarbeid anbefales det vernesko med såkalt snittbeskyttelse.

Ditt arbeidsmiljø avgjør også om du trenger vernesko med for eksempel varmebestandighet, såller som gir ekstra grep i løst terreng eller vernesko som er vannresistente. Det er viktig å vurdere disse faktorene nøye før du bestemmer deg for en bestemt sko.

Passform og komfort

Komfort og passform er like viktige som sikkerhet. En dårlig passende sko kan føre til ubehag, smerter og i verste fall skade. Sørg for at din vernesko har nok plass til tærne, men uten for mye plass slik at foten ikke sklir omkring i skoen.

Vær oppmerksom på at vernesko ofte er tyngre enn vanlige sko. Dette kan påvirke komforten, spesielt hvis du skal gå eller stå mye. Derfor er det viktig å velge en vernesko med god demping og støtte som for eksempel disse fra Anton's Timber.

Materiale og design

Materialet skoen er laget av er også viktig når det gjelder sikkerhet og komfort. Velg en sko laget av slitesterkt materiale som kan motstå det arbeidsmiljøet du jobber i. Lær er et populært valg da det er solid og har en viss vannmotstand. Men det finnes også vernesko i moderne syntetmaterialer som kan være mer slitesterke.

Design spiller også en rolle. Noen vernesko har stålhetter for å beskytte tærne, mens andre har forsterkede såler for å forhindre inntrengning av spisse gjenstander. Noen sko er designet for å gi ekstra støtte til anklene, noe som kan være viktig hvis du jobber på ujevnt terreng.

Velge riktig Vernesko

Valget av vernesko kommer ned til en kombinasjon av arbeidsmiljø, passform, komfort, materiale og design. Anton's Timber har et bredt utvalg av vernesko for trefellere og skogsarbeidere. Bla gjerne gjennom deres tilbud og finn skoen som passer deg.Zugspitze Alpine Motorsag Beskyttelsesstøvel 

Perfekt for profesjonelle skogsarbeidere og trefellere som jobber i variert og utfordrende terreng. Med sin motorsagbeskyttelse og bølgeformet steinsprutbeskyttelse, er denne støvelen ideell for dem som krever høyeste nivå av sikkerhet. Vannavstøtende lær og Sympatex-membran gjør den også egnet for våte og variable værforhold.


Pfanner Boa Vernestøvel 

Denne støvelen er godt egnet for arbeidere som trenger rask og enkel tilpasning av passformen, takket være Boa Fit-strammesystemet. Den er ideell for arbeidere som beveger seg mye og trenger en lett, men beskyttende sko. Det høyere skaftet tilbyr ekstra støtte, noe som kan være fordelaktig i kupert terreng.


Pfanner Zermatt GTX Vernestøvel 

Med sin kombinasjon av robusthet og komfort, er denne støvelen ideell for skogsarbeid og tre klatring. Aluminiumsværnetupp og Vibram-sålen gir god beskyttelse og stødighet, mens GORE-TEX membranen sikrer at føttene holder seg tørre og komfortable. Denne lette og pustende støvelen er godt egnet for lange arbeidsdager.


Andrew Vernestøvel

Denne lette og fleksible støvelen er perfekt for tre klatring og arbeidere som foretrekker en støvel som ikke er for stiv. Med sin vannavvisende overflate og Sympatex moisture tech fôr, passer den godt for arbeid under fuktige forhold, samtidig som den gir god komfort og støtte.


Pfanner Arborist STX Vertical Sko:

 Denne skoen er ideell for vertikalklatring og arbeid hvor lett utstyr er essensielt. Med sin lette vekt og Vibram-såle, tilbyr den utmerket fotfeste og komfort. Den utskiftbare VerticalLoop er spesielt nyttig for klatrere som trenger rask tilkobling av klatreutstyr til støvelen.

 

Pfanner Matterhorn Vernestøvel

Denne støvelen er utmerket for arbeid i ulendt og bratt terreng, takket være VSS (Vario Support System) som tilbyr ekstra stabilitet. Med sin forsterkede overflate og dempende såle, er støvelen ideell for krevende forhold der slitestyrke og komfort er nødvendig.Ta deg tid til å prøve flere typer sko for å finne den som passer deg best. Husk at sikker og bekymringsfritt arbeid er avgjørende for kvaliteten på arbeidet du utfører. Ikke gå på akkord med verneutstyret - det er din beste forsikring mot skader under arbeid. Prøv en av Anton's Timber vernesko for en sikker, komfortabel og produktiv arbeidsdag.


Husk at sikkerhet alltid bør være topp prioritet.