verneklær for trefelling

Velg riktig verneklær for trefelling

Å jobbe med trefelling kan være en farlig jobb, spesielt om du ikke har riktig verneutstyr. Altfor ofte ser vi konsekvensene av å ikke ha på seg riktig type verneklær. Selv om det kan være fristende å bare ta på seg en t-skjorte og jeans, er dette uten tvil en dårlig ide. Her hos Anton's Timber, vil vi at du skal være trygg og beskyttet mens du arbeider. Derfor har vi satt sammen en guide for å hjelpe deg med å velge riktig verneklær.

Først, la oss forklare hvorfor verneutstyr er så viktig. Felling av trær involverer bruk av kraftige verktøy, inkludert motorsager. Disse kan lett påføre skade og forårsake alvorlige ulykker. I tillegg kan fallende trær og grener forårsake hode- og nakkeskader. Verneklær har blitt utviklet spesielt for å minimere risikoen for dette.

Når det gjelder å velge verneklær for trefelling, er det visse faktorer du bør ta hensyn til:

Type arbeid

Om du arbeider profesjonelt i skogen eller bare skal beskjære noen trær i hagen vil påvirke hvilket verneutstyr du trenger.

Komfort 

Passform og komfort er viktig. Hvis klærne ikke passer godt, kan dette begrense bevegeligheten, noe som kan være farlig i seg selv.

Materialvalget

Verneklær skal være laget av slitesterkt materiale som kan beskytte mot kuttskader, slag og støt.

Ny teknologi

Moderne verneklær kommer nå med ny teknologi, som for eksempel ventilasjonssystemer for å holde deg avkjølt, eller ekstra polstring for økt komfort. Disse ekstrafunksjonene kan være verdt å vurdere, spesielt for de som bruker lengre tid i felt.

Se vårt utvalg av verneklær her. Hos Anton's Timber, finner du et stort utvalg av vernesko, hjelmer og vernetøy designet spesielt for skogsarbeid. Vårt utvalg av vernehjelmer er spesielt tilpasset trefelling, med et innebygget visir brukt til å beskytte øynene fra flygende fliser og grener. Våre vernesko gir utmerket fotbeskyttelse og har kraftige yttersåler for godt grep i ujevnt terreng.

Du vil se at mange av våre verneklær er laget av et materiale som heter Cordura. Dette materialet er både slitesterkt og motstandsdyktig mot rifter, som gjør det ideelt for skogbruk.

Husk, sikkerhet kommer alltid først! Og det første skrittet for å være trygg er å velge de riktige verneklærne. Om du fortsatt er usikker på hvilket verneutstyr du trenger, ikke nøl med å kontakte Anton's Timber. Vi er her for å hjelpe deg med å gjøre smarte valg og finne riktig produkt til ditt behov.