Sikkerhetsutstyr alle arborister bør ha

Sikkerhetsutstyr alle arborister bør ha

Skogbruk, enten det er profesjonelt eller en hobby, krever en betydelig mengde kunnskap og erfaring. Men før vi snakker om ferdighetene som behøves - det er en ting som alle arborister er enige om: Sikkerhet kommer først.

Arborister er risikofylt, og en betydelig del av å minimere denne risikoen stammer fra sikkerhetsutstyr. Spesielt for trefelling, er det nødvendig å ha på seg riktig verneutstyr - fra hjelm på hodet til vernesko på føttene. Forståelse av de riktige sikkerhetsprotokollene og bruke riktig sikkerhetsutstyr er ikke bare anbefalinger, det er lovpålagt, som spesifisert i Forskrift om utførelse av arbeid.

Hos Anton's Timber tar vi sikkerhet svært alvorlig. Derfor vil vi gi deg en gjennomgang av essensielt sikkerhetsutstyr for trefelling, så du er forberedt til ditt neste prosjekt.

  1. Hjelm: Dette er ikke bare en viktig, men obligatorisk sikkerhetsanordning for trefelling. Hjelmer beskytter skallen mot skader fra fallende grener og annet rusk. Vårt sortiment inkluderer Pfanner Protos Arborist hjelm med innebygd øyevern og hørselsvern – en solid og sikker kompanjong for ethvert trearbeid

Pfanner Protos Skogshjelm

  1. Vernebukser og jakker: Når du feller trær, bør du sørge for at du har på deg vernebukser og en jakke. Disse bidrar til å beskytte mot motorsagsskader og andre skjærende verktøy. Anton's Timber anbefaler Pfanner Ventilation Hi-Vis vernebukse m/ refleks og Pfanner Ventilation Hi-Vis vernejakke m/ refleks, kjent for sin førsteklasses kvalitet og komfort.  

Pfanner Matterhorn vernestøvelPfanner Arborist Vernejakke

  1. Vernesko: Robuste, sklisikre vernesko er et must. De beskytter føttene dine mot fallende tømmer og gir et godt grep på glatte overflater. Vi anbefaler Pfanner Zermatt GTX vernestøvel, som gir både komfort og sikkerhet.

Pfanner Matterhorn vernestøvel

  1. Ørevern: Motorsager og annet verktøy kan være svært høylytte og skade hørselen på sikt. Ørevern er ikke bare viktig for din komfort, men også for helsen din. Anton’s Timber har et stort utvalg av ørevern, inkludert Pfanner Protos Headset og Peltor øreklokker til Kask/Petzl hjelm.Pfanner Protos Headset - øreklokker m/ hodebøyle 3M Peltor øreklokker til Kask/Petzl hjelm
  1. Sikkerhetshansker: Beskytt hendene dine med robuste sikkerhetshansker. De gir bedre grep, beskytter mot kuttskader og holder hendene dine varme i kaldt vær. Notch ArborLast Gloves vernhansker er et godt valg, tilgjengelig i vår nettbutikk.
Pfanner StretchFlex Kepro
  1. Førstehjelpsutstyr: Å ha et førstehjelpssett lett tilgjengelig kan være livreddende i tilfelle en ulykke. Det er også et viktig element i å være forberedt på uforutsette situasjoner. 
  1. Klatreseler: Dersom du vil jobbe høyt oppe i et tre, er en sele et must. Den gir økt sikkerhet og stabilitet mens du klatrer. Vi anbefaler Teufelberger treeMOTION Pro klatresele, kjent for sin kvalitet og komfort.

Teufelberger treeMOTION Pro klatresele


Husk at selv om du har alt det nødvendige sikkerhetsutstyr, er det likevel viktig å vite hvordan du bruker det riktig. Opplæring og kunnskap er nøkkelen til sikkerhet i trearbeid.

Hos Anton's Timber er vi lidenskapelig opptatt av skogbruk, og vi ønsker å bidra til å gjøre din opplevelse så trygg og behagelig som mulig. Så neste gang du planlegger et skogsarbeid, husk å ha med alle disse sikkerhetselementene – fordi det er ingenting som er viktigere enn din sikkerhet!