Komplett oversikt av personlig verneutstyr

Komplett oversikt av personlig verneutstyr

Personlig verneutstyr (PPE) kan være forskjellen mellom et trygt arbeidsmiljø og et potensielt farlig en. Når det kommer til skogsarbeid, er det flere viktige elementer å tenke på når det gjelder personlig verneutstyr for å opprettholde et sikkert arbeidsmiljø.


Vernetøy, vernesko og verngloves


Det første du bør sørge for når du jobber i skogen, er godt vernetøy. Dette inkluderer vernesko og vernehansker. Disse produktene er designet for å beskytte kroppen din mot en rekke risikoer som kan oppstå under skogarbeid.


Vernesko som er spesielt utformet for skogsarbeid har sterk beskyttelse mot sagkjede, sterk tåkappe og gode antiskliegenskaper. Det er viktig at verneskoene er komfortable, ettersom de ofte vil bli brukt over lange perioder. Anton's Timber har et bredt utvalg av kvalitetssikrede vernesko.


Vernehansker gir beskyttelse til dine mest verdsatte verktøy – dine hender. De bør være robuste nok til å motstå slitasjen fra grovt arbeid, men også følsomme nok til å tillate presisjon og finesse.


Hjelm med hørselsvern og visir


En hjelm er en annen viktig del av ditt personlig verneutstyr for skogsarbeid. En solid hjelm beskytter hodet mot fallende grener og andre potensielle risikoer. De fleste hjelmer til skogbruk kommer med hørselsvern og visir for ekstra beskyttelse. Hørselsvernet reduserer risikoen for hørselskader fra høylytt utstyr som motorsager, mens et visir beskytter øynene mot flyingpartikler og kvister.


Arbeidsklær for skogbruk


Gode arbeidsklær designet for skogbruk er uunnværlige. Disse skal både gi beskyttelse, være komfortable å arbeide i, og gi god bevegelighet. De skal også være av mørke eller skrikende farger for å være godt synlig i skogsterrenget.


Klatreseler og spesialisert verneutstyr


For de som vil oppe i trærne, er det andre viktige elementer av personlig verneutstyr å huske på. Klatreseler er avgjørende for å trygt kunne bevege seg opp og ned i trærne, og stubbefresere kan hjelpe med å jevnt og sikkert fjerne uønskede stubber.


Respekt for sikkerheten

Å jobbe i skogen kan være en farlig jobb hvis du ikke har det riktige personlige verneutstyret. Ingen del av det er "valgfritt" - hver del utfyller de andre for å gi deg mest mulig beskyttelse mot de iboende risikoene i naturen.

 

Utlevering av personlig verneutstyr er ikke bare lovpålagt, men det handler også om respekt for deg selv og din sikkerhet. Selv den mest dyktige skogbrukeren kan ikke kontrollere alt som skjer i skogen – men de kan kontrollere hvordan de er utrustet for å håndtere det.

Hos Anton's Timber, velger vi våre produkter nøye, og med tanke på dine behov for sikkerhet og komfort. Vi er her for å hjelpe deg med rådgivning og kunnskap, og for å tilby deg kvalitetsprodukter som vil hjelpe deg i ditt skogsarbeid.

 

Ikke nøl med å kontakte oss for mer informasjon om vårt utvalg av personlig verneutstyr.