Vernebukse

Hvordan velge riktig vernebukse for ditt arbeid

Når du jobber med motorsag eller skogsarbeid, er riktig verneutstyr essensielt for din sikkerhet. En av de viktigste delene av verneutstyret er vernebukser. Med så mange alternativer på markedet kan det være utfordrende å finne ut hvilke som passer best for dine behov. I denne artikkelen vil vi skissere hvilket merke vi anbefaler og hvordan vernebukser sikrer din sikkerhet under arbeid.


Hvilket merke anbefaler vi for de beste vernebuksene?

Når det gjelder vernebukser, er Pfanner et av de mest anerkjente merkene på markedet. De er kjent for sin innovative bruk av teknologi og fokus på både sikkerhet og komfort. Her er noen av deres toppmodeller som vi anbefaler:

Pfanner Arborist Vernebukse Slim

Pfanner Arborist vernebukse Slim

Pfanner Arborist Vernebukse Slim er spesielt designet for arbeid i høyden. Denne buksen gir maksimal bevegelsesfrihet og komfort, takket være StretchAIR® og KlimaAIR®-teknologier. Den har også Keprotec®-forsterkninger for optimal beskyttelse og motorsagbeskyttelsesklasse 1.

  • Materialer: 90 % polyamid og 10 % elastan
  • Kneforsterkning: Kevlar
  • Tilgjengelige størrelser: XS-4XL, med muligheter for kortere eller lengre benlengde
  • Farger: Mørk grønn/Hi-vis rød og blå/Hi-vis rød
  • Pris: 2.999,00 kr ekskl. mva.

 

Pfanner Arborist Vernebukse

Pfanner Arborist vernebukse

Pfanner Arborist Vernebukse kommer med litt flere fargevalg og størrelsesalternativer. Den bruker samme StretchAIR® og KlimaAIR®-teknologier for bevegelsesfrihet og komfort.

  • Materialer: 90 % polyamid og 10 % elastan
  • Kneforsterkning: Kevlar
  • Tilgjengelige størrelser: XS-3XL, med justerbare benlengder
  • Farger: Rød/sort og grå
  • Pris: 2.700,00 kr ekskl. mva.

Pfanner Ventilation Vernebukse

Pfanner Ventilation vernebukse

Pfanner Ventilation Vernebukse er en lett, slitesterk og komfortabel bukse ideell for skogsarbeid og treklatring. Den er omtrent 25 % lettere enn Gladiator-modellen og har flere avanserte teknologier for å sikre optimal ytelse og ventilasjon.

  • Materialer: Rivebestandig Gladiator®-ytterstoff
  • Motorsagbeskyttelse: Dyneema klasse 1
  • Tilgjengelige størrelser: XS-3XL, med muligheter for kortere eller lengre benlengde
  • Fargealternativer: Rød og sort
  • Pris: 3.113,00 kr ekskl. mva.

 

Pfanner Ventilation Hi-Vis Vernebukse med Refleks

Pfanner Ventilation Hi-Vis vernebukse m/ refleks

Pfanner Ventilation Hi-Vis Vernebukse med Refleks er designet for høy synlighet og sikkerhet, spesielt under dårlige lysforhold. Denne buksen har reflekterende striper i henhold til EN 20471-standarden.

  • Motorsagbeskyttelse: Dyneema klasse 1
  • Materialer: Robust Gladiator®-ytterstoff
  • Tilgjengelige størrelser: XS-3XL, med muligheter for justering av benlengde
  • Farge: Oransje med refleks
  • Pris: 3.425,00 kr ekskl. mva.

Hvordan sikrer vernebukser din sikkerhet under arbeid?

Vernebukser er en av de mest kritiske delene av verneutstyret for de som jobber med motorsager og skogsarbeid. Her er noen av de viktigste sikkerhetsfunksjonene som disse buksene tilbyr:

  1. Motorsagbeskyttelse: De fleste vernebukser, inkludert de nevnte Pfanner-modellene, er klassifisert i motorsagbeskyttelsesklasse 1. Dette betyr at de kan motstå kutt fra motorsager som opererer opp til en viss hastighet (20 m/s for klasse 1). Hvis motorsagen skulle komme i kontakt med buksen, vil spesielle fiber i stoffet raskt floke seg opp og stoppe kjedet før det rekker å skade huden.
  2. Forsterkede materialer: Vernebukser som Pfanner Arborist-modellene har Keprotec®-forsterkninger og Kevlar kneforsterkninger for ekstra beskyttelse på utsatte områder som knær og ankler. Dette er avgjørende for å beskytte mot skader fra skarpe gjenstander og røft terreng.
  3. StretchAIR® og KlimaAIR®-teknologier: Disse teknologiene sørger for at du opprettholder optimal bevegelsesfrihet og ventilasjon. Dette er viktig fordi det gjør det mulig å bevege seg fritt og holde seg tørr, noe som reduserer risikoen for ulykker og øker komforten.
  4. Høy synlighet: Modeller som Pfanner Ventilation Hi-Vis Vernebukse med Refleks er utstyrt med reflekterende striper for å øke synligheten, spesielt under dårlige lysforhold. Dette reduserer risikoen for ulykker ved å sørge for at du blir sett av kolleger og forbipasserende.
  5. Avtakbare gamasjer: Flere av buksene har avtakbare gamasjer som hindrer at rusk og snø i å komme inn i støvlene. Dette gir ekstra komfort og en ekstra beskyttelsesbarriere.

Å velge riktig vernebukse handler om mer enn å finne riktig størrelse. Det handler om å investere i din egen sikkerhet og komfort. Pfanner tilbyr en rekke avanserte sagbukser som er designet for å møte de varierte behovene til skogsarbeidere og arborister. Enten du trenger en bukse som gir maksimal bevegelsesfrihet, høy synlighet, eller ekstra lett vekt, har Pfanner et alternativ for deg.

Utforsk vårt utvalg av vernebukser på Anton’s Timber for å finne den perfekte buksen for ditt arbeid. Arbeid sikkert og komfortabelt med de beste vernebuksene på markedet!