KRATTKNUSER

Trejon Optimal krattknusere

Trejon M1650 Krattknuser m/ sideforskyver

Trejon M 165 mekanisk krattknuser for montering på traktor. Maskinen har innebygget sideforskyver. Klippebredde 165 cm. AT har levert over 400 kjetting krattknusere i Norge og de er meget effektive. De tar alt fra grass til kratt opptil 10 cm i diameter. Rekkevidde fra traktorens sentrum er fra 2,9 til  hele 4, 2 m.  10 eller 13 mm  kjetting som flyttes ut når tuppene blir slitt. Vekt 800 kg. Traktoren bør være på ca 4 ton.   Kpl. med kjetting og kraftoverføringsaksler. Denne anbefales på traktorer fra 80 hk( ca 4 tonn) og oppover.

Trejon M125/160HF Hydraulisk krattknusere

Hydraulisk drevet krattknuser fra Trejon. Optimal hydraulisk drevne klippehoder finns i to modeller i to størrelser ( 125 og 160 cm )og egner seg for rydding i ujevnt terreng under tøffe forhold. De to hydrauliske modellene skiller seg med fast (HF) eller leddet (H) festeplate. Optimal kjettingkrattknusere har meget kraftig konstruksjon og er utrustet med hydraulikkmotorer som klarer kontinuerlig arbeide under høyt trykk og med en høy virkningsgrad . Sunfab hydraulikkmotor.

Optimal hydraulisk drevne klippehoder finns i to modeller i to størrelser og egner seg for rydding i ujevnt terreng under tøffe forhold. De to hydrauliske modellene skiller seg med fast (HF) eller leddet (H) festeplate. Optimal kjettingkrattknusere har meget kraftig konstruksjon og er utrustet med hydraulikkmotorer som klarer kontinuerlig arbeide under høyt trykk og med en høy virkningsgrad
Kraftig konstruksjon
Konstruksjonsmessig holder de hydraulisk drevne klippehodene samme høye kvalitet og utforming som de andre kjettingkrattknuserne i Optimalfamilien.
De hydraulisk drevne klippehodene er konstruert for redskapsbærere som gir en kontinuerlig oljestrøm. Hydraulikkmotoren, Sunfab aksialstempelmotor er direkte montert på maskinen noe som gir lite effekttap.
Alle utsatte deler i klippehodet er i HARDOX® for høyeste slitestyrke og lang levetid. Pannen har bøyde sider for ekstra styrke og som gjør at hodet glir lett over stubber og lignende. Det kraftige kjettingmagasinet inne i klippehodet har plass for mange ekstra ledd og det gjør at kjettingen bare flyttes ut når tuppene blir slitt av..

Oljebehov
H 125 modellen bør ha ca 110-120 l/min og 180 bar og H 160 modellen 160-200 l/min 180 bar

Fast festeplate
HF-modellen anbefales for bruk i ujevnt terreng f. eks under kraftlinjer der man stillestående vil bearbeide store arealer og siden flytte fram maskinen. HF modellen er også åpen i begge ender noe som gjør at den slår begge veier..

Leddet festeplate
H-modellen er konstruert for bruk når maskinen flyttes fram under arbeid f. eks langs vegkanter. H-modellen er bare åpen i fronten og har et kjettinggitter bak for å hindre sprut bak maskinen.

 De  viktigste argumentene for å slå med kjetting er:

1.) Tar store dimensjoner 10- 12 cm  i diam.

2.) Tåler mye stein og fjell. Når tuppen slites av flyttes kjettingen ut et hakk Det er plass til 10 ekstra   løkker inne i ryddehodet. Dette gir meget lave driftskostnader. 13 mm kjetting (klasse 8) koster kr 129,- pr m eks mva.
3.) Krattet bøyes ikke unna (slik det gjør med andre rotorklippere) og spretter opp på baksiden. Kjettingene slår både foran og bak samtidig
4.) Det spruter mindre stein og lignende og det kastes ut vekk fra maskinen pga rotasjonsretningen.

Anton`s Timber AS har levert over 400 Kjetting – krattknusere I Norge og de fungerer svært bra. 90% bruker 13 mm kjetting og vi lagerfører en tysk kjetting som vi har meget god erfaring med.

Trejon hydraulisk krattknuser på gravemaskinhttps://www.youtube.com/watch?v=OqLxe3SWzs8