Pfanner viser vei.

Et lite tilbakeblikk til Motorsag VM i Polen 1981. Det ble sølv i kvisting og sverdsnuing og bronse sammenlagt. Saga er en Husqvarna 266 med et chieselfilt 3/8 kjede. Hadde to års erfaring med chieselfiling den gangen. Rytterne var bent ut til siden for at ikke kjedet skulle gå inn i stammen. Hjelmen er en Nordvip som hadde en bøyle som vippet ut øreklokkene samtidig. Da Søren , Olle og Sture solgt Nordfor og Nortec til Electrolux Motor forsvant denne hjelmen. Da ble det mange år (25-30) med dårligere visirløsninger, fjærer som hoppet av, utstikkende visir m.m helt til en helt ny produsent virkelig  satte store krefter inn på å lage en så bra hjelm som mulig

Olav bildelitetOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har ventet i 25 år på denne hjelmen . Hodet er det viktigste av alt å beskytte. For at så mange som mulig skal bruke hjelm er det viktig at hjelmen er så funksjonell og behagelig som mulig. Pfanner, som ikke lager motorsager, har lagt ned store resurser på å lage den optimale hjelmen for motorsagbrukere, redningsmenn o.l. De har etter min mening laget den desidert beste hjelmen for motorsagbrukere enten de er på bakken eller oppe i trærne. De har lagt stor vekt på at den skal være behagelig, fordele trykket på hodet og ha en rekke finesser og tekniske løsninger. Visiret er tett på toppen, finnes med grov og fin netting, stikker ikke høyt opp og har beste siktfeltet både opp/ned og til sidene.. Øreklokkene har justerbart trykk og sklir inn under hjelmen når de ikke er i bruk. Den patenterte nakkestrammeren gjør at den sitter på hodet uten øreklokker. Mulighet til å montere inn briller, radiokommunikasjon, nakkeskydd, lommelykt m.m. Man hører på radio via telefonen, spiller podcast eller prater i telefonen i Sena kommunikasjonssettet.  Leveres med fint eller grovt visir, i flere farger, i skogsversjon og arboristversjon. ( Denne har hakereim og et ekstra innlegg som gjør at den tåler høyere slag ovenfra og fra siden ). Denne hjelmen  fra Pfanner må prøves.  Se nettbutikken for priser og bestilling her :  http://antonstimber.mamutweb.com/Shop/List/Hjelmer-PfannerKaskPetzl/288/1

Posted in Ukategorisert.